עוגת נפוליון בחמש דקות.
ללחוצים בזמן:
כנס לסופר ושים בסל:
2 גביעים שמנת מתוקה להקצפה
2 פודינג וניל
ליטר חלב מתוכו תיקח רק 2 כוסות
דפי נפוליון – בזהירות, שלא יישברו
למשתוללים: אבקת סוכר
הכנה:
שים במקפיא את 2 השמנת המתוקה ל-5 דקות. שים במערבל 2 כוסות חלב, 2 השמנת המתוקה שקיררת 5 דקות במקפיא. תתחיל לערבל והוסף בזרם דק את הפודינג וניל משתי האריזות.
בזמן שהמערבל עובד, תניח בעדינות דף נפוליון אחד בתבנית בגודל הדף . כשהתערובת שבמערבל התעבתה, מזוג אותה מעל הדף. כסה בדף השני.
למשתוללים: פזרו את אבקת סוכר דרך מסננת על כל הדף העליון ובתאבון!
אם יש לכם שאלות או הערות, נשמח לקבל אותן לאתר דרך המדור "צור קשר":http://www.saba-sabta.co.il/contact.
לפנויים-פנויות בזמן: זאת עוגה לכל מי שטוען שאין לו זמן ( הצעירים שבינינו) או שאין לו כוח ( הבוגרים שבינינו). אגב: אין לכם מושג כמה זמן אפשר לחסוך כשאומרים " אין לי זמן!" וכמה כוחות חוסכים באמירה "אין לי כוח!". אז כל המטלות הזוללות זמן וכוח נדחות על הסף!
העוגה טעימה מאד, מרשימה מאד ודורשת רק מיומנות מסוימת כשחותכים אותה: צריך לחתוך עם סכין חדה מאד וב-ד-י-ו-ק במאונך לדף הנפוליון. למאותגרים בהנדסה של כתה ד': "מאונך" פירושו "ניצב". למחוננים בהנדסה: "מאונך" פירושו שהסכין יוצרת זוית של 90 מעלות עם דף הבצק.
בכל מקרה, גם אם אתם בוגרי הקורס לקריאה מהירה, קריאת המתכון ארכה יותר מהכנת העוגה.
לקראת יום העצמאות אפשר לקשט אותה עם דגלים קטנים, לימי הולדת עם נרות ובגלל הקלוריות, כדאי לכבד בה חברים או בני משפחה.
תהנו!
קורה שורץ
קורה שורץhttp://www.saba-sabta.co.il